Részletek
Fánk recept (7 db fánkhoz):
Hozzávalók:
- 160 g meleg víz (nem forró, de a langyosnál melegebb);
- 5 g alamaecet, vagy frissen facsart citromlé;
- 12 g eritrit (kristálycukorral helyettesíthető);
- csipetnyi só (kb. 0,5 g); 5 g citromhéj;
- késhegynyi vanília őrlemény vagy 1 kupaknyi vanília aroma;
- 150 g Szafi Free fánk lisztkeverék
Elkészítés:
- Forrósítsuk fel a kókuszolajat.
- Mérjük ki a vizet, majd a fenti sorrendben adjuk hozzá a többi hozzávalót, mielőtt a lisztet hozzáadnánk keverjük jól el, majd a liszt hozzáadásával gyúrjuk össze jó alaposan.
- Pihentessük 5 percig.
- A tészta pihentetése után pici liszten kb. 1 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. (Ne legyen vastagabb, mert sütés közben az olajban szépen meg fog nőni.)
- Szaggassuk ki 8 cm-es fánkkiszúró formával.
- Vagy egy nagy pohár szájával (8 cm-es), majd a közepét szúrjuk ki egy kisebb formával (3 cm, pl. egy ásványvizes kupakkal, vagy 3 cm-es mini pogácsaszaggatóval).
- Forró kókuszolajban (2 részletben) süssük arany barnára, nagyon hamar megsül. Oldalanként kb. 2-2,5 percig süssük, majd tegyük papírtörlőre.