Részletek
Gyomor- és bélbarát rost Low-FODMAP tanúsítvány (PHGG)
Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.
Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó), alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be, mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen.
Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.