Részletek
Mi az a hialuronsav?
A hialuronsav az emberi szervezetben egy teljesen természetesen megtalálható poliszacharid, mely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, saját tömegének akár az 1000-szeresét is képes víz formájában megkötni. A hialuronsav jelen van minden kötőszövetben (köldökzsinórban, húgyhólyagban, belekben, végbélben, vaginában…), de különösen nagy mennyiségben található a bőrben, a szemekben, az ízületi porcokban és az ízületi folyadékban (az ízületek közötti folyadék).
Habár szervezetünk képes önmagától előállítani hialuronsavat, a természetes szintje az életkor előrehaladtával, csökken. A Natur Tanya® hialuronsav tabletta; 100 mg fermentált hialuronsavat tartalmaz adagonként, ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához.
A Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV ezen kívül a szövetek számára fontos C-vitamint is tartalmaz kalciummal pufferelve (kalcium-L-aszkorbát), amely a C-vitamin egy savmentes, gyomorbarát formája, mely érzékeny gyomorral és bélrendszerrel rendelkezők számára is ideális választás, hiszen a kémhatása enyhén lúgos (7,1-7,4 pH).
Miért az alacsony molekulatömegű hialuronsavra esett a választásunk?
A hialuronsav egy poliszacharid (szénhidrát), amely diszacharidok (D-glükuronsav és D-N-acetil-glükozamid) ismétléséből áll. A szájon át történő hialuronsavat kisebb molekulákra/frgamentumokra kell lebontania az emberi szervezetnek. A nagy molekulák pedig közvetlenül nem tudnak felszívódni. Tehát a lényeg a hialuronsav méretén van.
Az étrend-kiegészítőkben használt hialuronsav molekulatömegének kisebbnek kell lennie, mint 1,2 millió Dalton.
Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő folyadékkal lenyelve.